Två alternativ

Hm. Ett bra och ett mindre bra skulle man kunna säga. Som jag bloggat om tidigare så har läkemedlet jag tar för min leukemi inte gått att få tag på sedan årsskiftet och det har inte gått att få någon information om orsak eller prognos när det kan vara tillgängligt igen. När jag kontaktat sjukvården har man tyckt att vi kan avvakta eftersom alla blodvärden är helt normala.

I förra veckan fick jag en kallelse med kort varsel för ett återbesök på hematologen redan nu istället för senare i höst och idag har jag varit där. Blev nu informerad att läkemedlet inte kommer produceras mer på grund av dålig lönsamhet. Tack för den! Därför blev det att ta ett nytt benmärgsprov för att se om det finns några spår kvar av sjukdomen. Gör det inte det så slipper jag fortsatt medicinering. Om det å andra sidan krävs finns ett alternativt läkemedel av samma typ som också är i sprutform. Tyvärr inte i så små doser som jag tar vilket innebär att det högst sannolikt blir en massa rackarns biverkningar och sjukskrivningar tills man vant sig igen.

Om en månad ungefär får vi svaret och jag tycker vi kör på första alternativet 🙂

Men det tar vi då, nu är det bara ett par dagar kvar till SEMESTER och i kväll ska vi nog boka en resa i sista minuten som vanligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *