Portövervakning del 1

Nu tror jag bestämt att det är dags att dra igång ett litet vinterprojekt.

Jag monterade ju nya takskjutportar i garaget i somras som vi är väldigt nöjda med men jag har märkt att det är ganska lätt att råka trycka på fjärrkontrollen som ligger i fickan utan att man märker det och helt plötsligt står en port öppen, kanske även nattetid vilket inte är så bra. Dessutom är det svårt att se att en port har uppfattat signalen från fjärrkontrollen när man med bil närmar sig hemmet och man vill ju givetvis att porten ska hinna öppnas helt innan när man kommer ända fram…

För att lösa dessa I-landsproblem så tänkte jag montera en induktivgivare på varje port som övervakas av en liten Nucleo32-modul och som med lite extra komponenter tänder en signallampa på garagefasaden när porten börjar gå upp och som dessutom skickar informationen trådlöst via en liten 433 MHz radiomodul vidare till en modul i hallen på bostadshuset som också har en signallampa som indikerar att en av portarna är öppen.

Första steget blir att beställa komponenter som saknas och börja fila på mjukvaran i väntan på att de dyker upp. Jag har redan en Nucleo32-modul hemma så jag kan komma igång med hanteringen av induktivgivarna och dessutom börja titta på hur de ska monteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *