Ogrässkrapa

Jag började häromdagen med ett litet semesterprojekt för att försöka få till en enkel ogrässkrapa till traktorn. Tänkte nämligen bråka lite med ogräset som har en förmåga att vilja växa lite här och där i gårdsgruset. Jag tog ramen till trepunktsfästet från ett gammalt snöblad jag fick med när jag köpte traktorn som bara legat och skräpat. Det är visserligen ett riktigt fulbygge till snöblad. Snett och vint, men det fick duga som grund till bygget. Jag svetsade på ett par rejäla fästen till ett liggande plattjärn som är själva skrapan och i framkant fäste jag ett tunnare, vässat vinkeljärn som fungerar som skär. Bearbetningsvinkeln justeras enkelt med tryckstången i toppen.

Idag var jag ute och provade lite och den ser faktiskt ut att fungera men vi får väl se när det dykt upp lite mer ogräs om den gör jobbet.

När man har bosat färdigt med skrapan snyggar man till gruset med gruskrattan jag tidigare byggde till trädgårdstraktorn: https://elexidor.se/2017/07/17/projektavslut/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *