En stugsemester

Nu är vi hemma efter en vecka på västkusten. Vi hyrde en mysig liten stuga på en gård några kilometer söder om Falkenberg.

Vi stormtrivdes på denna gård och stugan är en nyrenoverad gammal smedja som låg precis där skogen tar vid med vandringsstigar (hm, att vi nästan gick vilse en gång behöver nog inte nämnas…). Gården hyste även lite fräcka kossor av rasen Belted Galloway som jag aldrig sett förut.

Förutom en del stughäng och sällskapsspel (där båda tjejerna lärde sig blanda kortlek som värsta Croupierer) så blev det en del utflykter.

In till Falkenberg blev det ett gäng gånger med bl.a. familjemästerskap i äventyrsgolf. Vi for till Halmstad/Tylösand och strosade utmed stranden, vi köpte glass på SIA i Slöinge ett par gånger och vi var i Varberg och strosade i hamnen och besökte fästningen.

Vi var dessutom på GeKås i Ullared och shoppade en dag. För min del var det ca 40 år sedan och det tar emot att erkänna … men det fanns en hel del som åkte ner i min kundvagn också. 🙂

Vädret under veckan har varit typiskt svenskt sommarväder. Ömsom sol, ömsom regn.

En liten höjdpunkt var när Åsa och jag spontanbokade biljett till föreställningen ”Korvfabrikören” på Vallarnas friluftsteater på fredagskvällen. Där hade vi rejäl tur med vädret med många plusgrader, vindstilla och en sjunkande sol.

Föreställningen var inte riktigt som de gamla klassiska ”Stefan & Krister” men fick klart godkänt och blev ännu bättre i andra akten när Mikael Riesebeck var i sitt esse.

Julia har passat på att slipa på sina färdigheter bakom ratten så många turer till Falkenberg blev det hon som körde för det var en bra stad att öva i när man inte riktigt hittar. Och det gjorde hon med bravur.

Så här vid hemkomst visar trippmätaren 95 mil och nu ska det bli gott att fortsätta semestern hemma. För hemma är ju alltid bäst trots allt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *