pH-kontroller/logger BB608 (Solo M)

Det tog ett par timmar att etsa, borra och montera kortet men nu är det mesta på plats. Det här känns som det vettigaste projektet i Solo-serien eftersom det är skaplig prestanda/spec, pris och tillgänglighet/enkel typ av komponenter. Det kommer nog bli så att det är denna som jag själv kommer använda i växtburken och underhålla med ritningar på bloggen.
Kort om specen:
* 8-bitars mikrokontroller med FLASH-minne och AD.
* LCD 16-teckendisplay med bakgrundsljus.
* Optoisolerat RS-232 interface för anslutning till PC.
* Seriell realtidskrets med batteribackup.
* Seriellt EEPROM för loggning av data.
* En pH kanal med område pH3-11 och 0.02 pH upplösning.
* En temperaturkanal för anslutning av temperaturgivare.
* Relädrivning med störningsskydd (induktiv last) av magnetventil.
* LED-indikering för status (Relädrivning, larm etc.)
* Förberett med anslutningar för påbyggnadsfunktioner. En SPI för t.ex. kraftigare extern AD-omvandlare, mer loggminne etc. samt två extra processoranslutningar för digitala/analoga ingångar eller utgångar. Kan ju vara kul att kunna använda detta kort till andra applikationer också…;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *