Ett telefonsamtal

Då var dagen här då jag skulle få besked vilket av de två alternativen som gäller för mig efter benmärgsbiopsin jag gjorde innan semestern. Det blev en bra dag. Läkaren meddelade att provet visar inga spår av maligna celler så det finns alltså inget att behandla längre helt enkelt. Det innebär att jag slipper börja med en ny typ av sprutor och bara gå på kontroller kvartalsvis och återbesök varje år.

Jag är alltså i ”komplett remission” som det heter på läkarspråk när det gäller kroniska leukemier vilket innebär att det inte finns några spår kvar av cancerceller och alla blodvärden är normala. Remissionen kan hålla i sig i åratal, decennium eller för alltid, det går inte att förutse helt enkelt. Vid eventuellt återfall finns alltid möjlighet att börja med sprutor igen.

Nu är småtjejerna och handlar till en brakmiddag som de vill bjuda på, för ikväll ska det firas!

Jag gillar’t 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *