Elexandra del 11

Mitt lilla elektronikprojekt har inte gått så jättefort framåt men det har hänt lite under skalet i alla fall. Jag har bl.a. lagt till kalibrering av analoga ingångar och strömmätning av ventilstyrningarna som aktiveras från diagnostikskärmen och det blev inte så tokigt om jag får säga det själv. Har även lagt till möjlighet att visa informationstexter på samma skärm för händelser som är bra att visa både i felsökningssyfte och vid normal drift. Utöver det så har det blivit en massa annat småpill för att få igång funktioner på kortet. Just strömmätningen fick jag lägga lite tid på och slutligen fick jag ta till AD-mätning via DMA eftersom jag kör PWM med 1 kHz men nu lirar det fint.

Näst på tur är att programmera kommunikationen med klockkretsen så man kan styra saker tidsmässigt under dygnens timmar. När allt under skalet är klart blir det att ge sig på vad som ska visas på displayen under normal drift och programera själva styrningen som enheten faktiskt ska utföra i sin första tillämpning – bevattning i fågelvoljärerna och förmedla status och historik via WiFi till bostadshuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *