Benmärg

Hm. Rackarns vilken enastående envis benmärg jag är utrustad med.

2014 påbörjade jag ju en underhållsbehandling med ett läkemedel i sprutform som jag tog ett par gånger i veckan för min kroniska leukemi och det fungerade ju enastående bra. Tyvärr lades tillverkningen ned (hm!) några år senare och då testade vi om jag kunde klara mig helt utan och det verkade ju gå så bra, men vid senaste halvårskontrollen fick jag ombesiktning.

Blodvärdena har sjunkit igen så nu blir det lite tätare provtagningar för att hålla bra koll och efter semestern blir det ett nytt race med benmärgsprov och utifrån det hitta en lämplig behandling. Min hematolog meddelade dock att det nu kommit ett preparat som liknar den underhållsbehandling jag hade tidigare så jag hoppas på det och till midsommar har jag fått min andra vaccination mot Covid-19 så då borde man slippa den smällen i alla fall 🙂

En kommentar till “Benmärg”

  1. Bra att ni har koll!
    Surt att de lägger ner ett motmedel som funkade för dig. Kanske hade det andra biverkningar?
    GÖTT att det finns ett liknande preparat som förhoppningsvis funkar bra för Dig!
    Nu ser vi åldringar fram mot Coronaspruta 2 och ett ngt normalare liv. Sköt om dig/Er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *