Sysselsättning

Under sjukskrivningen för pågående behandling har jag lite svårt att bara ligga och kolla på film eller slösurfa och grubbla över seg behandlingsrespons. Jag tror det är bra att sysselsätta sig lite när man mår skapligt i både kropp och knopp nu när frugan jobbar och barnen börjat skolan igen.

Det är samtidigt lite smådumt att hitta på allt för fysiska projekt där man riskerar skador med risk för sår som blir infekterade.

Jag har ju sedan tidigare mitt lilla elektronikprojekt som jag pillar med mellan varven och där finns det en hel del kvar att fixa i mjukvaran.

Utöver det har en ny liten (äum…kanske inte så liten) fundering seglat upp.

Jag har aldrig varit någon större datorspelare att tala om men har alltid varit fascinerad av flygsimulatorer och körde Microsoft Flight Simulator i ganska många år förr (innan hus & barn och allt det där…).

Nu har Microsoft släppt en ny version som är den första på 14 år och den är ganska lockande att införskaffa.

Denna gång funderar jag i så fall på att dra det några steg längre än att bara köra med en joystick, tangentbord och mus. Tänker att man koncenterar sig på flygplansfavoriten Airbus A320 och införskaffar lite mer hårdvara i form av reglage, kontroller och lite vettiga skärmar. Typ:

Man kan expandera uppsättningen och dra det i princip hur långt som helst om man har tid, lust och pesetas. Här är ett exempel på en najs hemmasimulator men det finns de som har gått låååångt mycket längre…

Jag har en 50″ 4k TV/monitor som vi inte använder och som skulle kunna vara en bra bas att utgå ifrån och sedan snickra lite stativ och paneler som kan utökas med instrument och reglage efter hand och som kan hålla mig sysselsatt till långt efter min pensionering… 🙂

Får bestämt klura vidare lite men har lite inre känningar att det inte stannar vid att klura denna gång heller… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *