Elexandra del 27

Enheten som mäter och loggar temperaturen i hallen där braskaminen står har tuffat på bra. Så bra att jag fixade färdigt en andra enhet som finns i vardagsrummet så man får med värmespridningen i kåken.

Jag har dock på senare tid gjort ett större omtag när det gäller databashanteringen. Jag har gått ifrån att skicka UDP till en separat serverapplikation på en PC som sparar till en SQLite-databas. Istället kör jag nu TCP till den inbyggda MariaDB-databasen (MySQL) på min Synology NAS.

Tanken är att jag ska kunna använda en vanlig Web-browser för att analysera datat så nu får man bestämt ta och försöka damma av kunskaperna i webbprogrammering igen. Det var ju ett tag sedan om man säger så. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *