Elextric del 9

För en tid sedan implementerade jag ett ramverk i form av ett enkelt menysystem med de två tryckknapparna och den flerfärgade LED:en. Detta för att kunna välja godtyckliga funktioner att köras när enheten körs stand-alone. Nu har jag även tagit mig i kragen och dokumenterat det hela för att ha som mall när man lägger till specifika funktioner för olika applikationer.

Ramverket hanterar knapparna som plus [+], minus[-], dubbel [+ -] och långt [+] tryck för att köra en funktion kopplad till respektive meny. Den 7-färgade LED:en används för att visa systemets aktuella tillstånd.

Menysystemet består av en två-dimentionell funktionslista med tre huvudmenyer och fem sub-menyer vardera. Med knapparna orienterar man sig i denna lista och LED:en visar med en blink-kod och färg var man befinner sig. Resultatet av den funktion som väljs visas som grönt eller rött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *