Behandling dag 23

Det här blogginlägget skriver jag för att kunna plocka fram när jag sitter i Västindien med en paraplydrink i ena handen och en dominikansk cigarr i andra för jag tror det vänder snart – the bottom is nådd 🙂

Nu har vi kommit in i fjärde behandlingsveckan av åtta och i går var det provtagningar och snack med läkaren. Trombocyerna/blodplättarna fortsätter att öka rejält så det ser bra ut. De röda blodkropparna ligger ganska stabilt på en mellannivå där de hamnade efter de två påsar blod jag fick och jag behöver därför inga mer blodtransfusioner just nu.

Däremot har inte de viktigaste vita börjat öka ännu trots stimulerande sprutor. Dessutom har den infektion jag har med ledsmärtor och konstant feber senaste veckan inte gett med sig.

Planen närmsta dagarna är nu att fokusera på detta. Det är önskvärt att få igång ett utslaget immusystem så snart det går och smärtan i lederna, allt från fötter, höfter, armar, händer och till och med tummar blir lite handikappande när man med svårighet kan hålla i mobilen eller skruva av en oöppnad kork till en PET-flaska när det är som värst.

Vi har därför påbörjat en antibiotikakur idag för att försöka få rätsida på infektionen och jag har fått fler sprutor som stimulerar bildandet av de viktigaste vita blodkropparna för att se om det går att kicka igång produktionen i benmärgen.

Någon bloggläsare kanske undrar om man inte ska ligga på sjukhus med en massa slangar, sladdar och övervakande maskiner när man har ett utslaget immunförsvar. Det gör man givetvis vid behov men som min förra gamle hematolog sa en gång;

Sjukhus har en väldig förmåga att samla massa sjuka männinskor på samma ställe!

Om det går är det alltså att föredra att behandla i hemmet.

När man kommer till hudkostymen så har den väl i och för sig aldrig varit speciellt vacker men den har de senaste veckorna varit lite färggladare. Det är som tur är inget som stör för det varken kliar eller är några andra obehag.

En annan, lite mer positiv effekt, av att vara sjuk är att man går ner i vikt. Senaste invägningen pekar på att jag nog kan bli medryttare på en ponny senare i höst 🙂

Det var allt för idag. Nu fokuserar vi på infektionen och de vita blodkropparna närmsta dagarna. Nya provtagningar i morgon.

#fuckcancer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *