Behandling dag 26

Antibiotikakuren jag påbörjade verkar ha hjälpt för nu är jag feberfri sedan ett par dagar och värken i lederna är nästan helt borta men vid behov hjälper det med någon enstaka Ipren bara.

Fullt fokus är det nu på de rackarns vita blodkropparna som fortfarande är väldigt låga trots stimulerande sprutor som jag tar varje dag vilket innebär att jag är väldigt känslig, främst för bakteriella, infektioner.

Orsaken till att de fortfarande är låga tror man beror på att benmärgen var ganska påverkad innan behandlingsstart så det kan ta tid innan den återhämtar sig (och det vet jag ju sedan tidigare gånger…).

Huvudbehandlingen jag tar i tablettform kan även den påverka ökningen av de vita blodkropparna så nu gör vi gör ett uppehåll med den behandlingen för att fokusera helt på att få upp immunförsvaret lite.

Nya provtagningar på måndag, slutföra antibiotikabehandlingen och hålla sig ifrån infektioner är det som gäller för tillfället och det är gott att nu kunna dra ner på medicinberget jag varit tvungen att skyffla i mig ett tag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *