Elexandra del 19

Det var april- och skitväder igår så jag micklade vidare med Elexandra inne i stugvärmen. Ett av nya versionen av PCB har bestyckats och testkörts sedan tidigare och det blev superbra. Är väldigt nöjd med nya lödstationen med varmluft.

Igår kopplade jag in alla sensorer, ventiler och den AC/DC som ska driva allt för den första tillämpningen med det generella kortet – bevattningsautomatik i fågelvoljärerna

Har nu även börjat knyppla till lite mjukvara för denna tillämpning. Hemskärmen består av status för sensorer och ventiler samt statusmeddelanden. Det ska bli några sidor till för inställningar, logglista och diagnosik. Och så tänkte jag ge mig på en sida med en graf som visar loggvärden över tid. Bara för att 🙂

Själva styrningen av bevattningen ska ju fixas och trimmas in också men det borde inte vara så ruggigt komplicerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *