Elexandra del 21

Det var lite tråkväder på förmiddagen så jag passade på att titta på en funktion som jag hela tiden har skjutit på framtiden. Den lilla Wifi-modulen som ska kommunicera med omvärden behöver drivrutiner i form av klassiska AT-kommandon via UART. Det visade sig vara lite småstruligt eftersom svaren som modulen skickar tillbaka inte riktigt överenstämde med dokumentationen.

Det blev helt enkelt att köra igenom nödvändiga kommandon och kolla med logikanalysator vad som ramlar tillbaka från modulen. När det väl var gjort så var det ganska rakt fram så nu går det fint att konfigurera och koppla upp den lilla rackaren mot vårat Wifi-nät.

Nu återstår det att snickra ihop en enkel UDP-server på en dator som får uppgiften att ta emot all data från Elexandra och spara till disk. Tänker att det får bli diverse händelser och mätdata som sedan kan studeras och efterbearbetas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *