Elexandra del 22

Sådär ja. Då har jag snickrat ihop en enkel UDP-server som tar emot och parsar meddelanden som Elexandra skickar via Wifi och vårt lokala nätverk. Jag valde att spara all data i en SQLite-databas för att få lite bättre struktur på innehållet istället för att dumpa allt i en fil med oändligt antal textsträngar.

Nu återstår det att snygga till vissa delar och sedan ska den få stå och tuffa ett tag då den är placerad på sin tänkta position några tiotals meter från bostadshuset och servern.

Under tiden tänkte jag porta UDP-servern och låta den snurra på min NAS istället för på Windows-maskinen som jag utveckar på.

Det slog mig nu också att man kanske skulle använda SQLite även lokalt på Elexandra för loggar eftersom jag har ett filsystem till SD-kortet.

När det är på plats så tror jag att både mjuk- och hårdvara är klart för att kunna användas som bas till många skojsiga hemmaprojekt framöver. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *