Elexandra del 24

Ja, nu är det nog lite Åsa-Nisse-varning i alla fall men mackapär-manicker man konstruerar måste ju funktionsprovas. Elexandra är så pass klar att jag vill börja testa i en mer realistisk miljö med jord och bevattning.

Sagt och gjort! I går fixade jag en vattentunna och lite gamla VVS-pryttlar som matar vatten som en elventil slår av/på vid behov. Vattnet mynnar ut i ett spridarrör över ett utdömt blomarrangemang i anskrämligt skick.

I jorden finns två fuktsensorer och vid sidan om, ljus- och temperatursensor.

En ganska simpel tillämpning men ganska bra för att testa av själva grundkonstruktionen av hård- och mjukvara som jag utvecklat.

Jag fick för husfridens skull på heder och samvete försäkra att hela arrangemanget skulle vara borta om en vecka. Jag tror dock att Åsa kommer böna och be att få behålla mackapären när jag har förvandlat den vämjeliga grönsaken till en prunkande blomprakt!

… om jag inte tömmer en hel tunna vatten genom trallgolvet vill säga, vilket kanske är ett troligare scenario …

Elexandra kontrollenhet, strömförsörjning, temperatur- och ljussensor på tavla. Fuktsensorer i jorden. Lös USB-kabel för mjukvaruuppdateringar samt elventil monterat på ”inkommande” vattenrör.
Mätdata ramlar in fint i databasen på kontoret för analys och anpassning av reglering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *