Elexandra del 25

De första testerna med bevattningsmackapären har gått ganska bra. Trallgolvet är hyfsat torrt och bär fortfarande vikten av en fullvuxen slättaman med lite övervikt kring midjan … 🙂

Loggning, wifi, sensorhantering och ventildrivning med strömmätning fungerar i stort sett bra. Det ska putsas lite här och var förstås. Jag måste bl.a. se över hur ljussignalen hanteras för just nu blir den nästan digital och det ville jag ju inte.

Det som inte har fungerat speciellt bra är fuktssensorerna. Jag valde i.o.f.s. de enklaste och billigaste tänkbara av resistiv typ men att de skulle oxidera sönder på några dagar trodde jag väl inte riktigt. Jag har lagat dem hjälpligt men nu kommer jag bygga ett par nya kapacitiva sensorer istället för att få bort det problemet.

To be continued …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *