Lets fly!

Planerna jag hade med att dra igång flygandet igen tog inte jättefart eftersom man inte är så alert under behandlingen men lite har börjat hända i alla fall.

En ny gamingburk med tangentbord och mus har trillat in och flygsimulatorn är köpt och installerad så nu har jag kommit igång och testa lite olika vyer med multiskärmar för att se vad som känns bäst framöver. Dessutom är det en hel del nytt/annorlunda i simulatorn att lära sig för det är ju i alla fall 14 år sedan förra utgåvan…

Jag beställde även lite mer hårdvara i form av diverse reglage (Airbus joystick, gasställ, styrning av vingklaffar, landningsställ, motorstart mm.) och ett pedalställ men en av artiklarna är dessvärre restnoterad (sannolikt på grund av den allmänna komponentbristen i dessa tider) så där får jag vänta typ en månad till så det blir att köra med min gamla joystick och mus så länge.

Positivt så här långt är att grafikkortet i gamingburken jag valde (utan att behöva lägga typ 30 000 – 40 000 kr för en värsting) faktiskt piskar upp grafikhanteringen ordentligt så man kan köra på väldigt hög prestanda utan att det segar ner uppdateringen av fyra skärmar. Blir nog bra det här.

Ett litet komprimerat exempel hur en långflygning kan se ut (och låta) vid lite olika väderförhållanden. I det här fallet när man rattar en Boing 747:

Lets fly! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *